Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун  - Ким Йо-чен, изрази

...
Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун  - Ким Йо-чен, изрази
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун: Зеленски прави грешка

Сестрата на севернокорейския водач Ким Чен-ун  - Ким Йо-чен, изрази мнение, че президентът на Украйна Володимир Зеленски излага на риск своята страна в спора с Русия, съобщи " Ройтерс ", като се базира на севернокорейската организация КЦТА.

Според нея Зеленски освен излага на риск своята страна, само че желае и Украйна да се снабди с нуклеарни оръжия под въздействието на своите политически упоритости.

Ким Йо-чен добави, че Зеленски позволява неточност, като си мисли, че нуклеарния чадър на Съединени американски щати може да избави Украйна от Русия.

Според " Ройтерс " Ким Йо-чен базира изказванията си, че Украйна желае да се снабди с нуклеарни оръжия, на онлайн петиция, съдържаща сходен апел. Ким Йо-чен счита, че тази петиция би могла да е политически скрит план от страна на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски. Сестрата на севернокорейския водач не даде никакво доказателство в поддръжка на изказванията си. 

След като съветският президент Владимир Путин разгласи предходната седмица, че Москва възнамерява да разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус, в уеб страницата на украинската президентска канцелария бе записана петиция до президентството, призоваваща Украйна да одобри на своя територия нуклеарни оръжия или да бъде въоръжена със лични нуклеарни оръжия.

До през днешния ден следобяд под петицията се бяха подписали единствено 611 души. Това е много под нужните 25 000 подписа, с цел да има отговор от страна на Зеленски. Официални украински представители към този момент не са коментирали тази петиция.

Северна Корея открива по-близки връзки с Кремъл в миг, в който и тя, и Русия са изолирани от западните страни. Пхенян поддържа позицията на Москва, откакто Русия нахлу в Украйна, включително и последващата оповестена анексия на части от Украйна, която бе наказана от множеството членове на Организация на обединените нации като противозаконна. Пхенян обаче отхвърля да дава оръжия на Москва.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР